Vores BOM


Her vil Betina og Jette lægge deres LO'er op til de forskellige emner til de forskellige mdr. i vores BOM. Håber at det kan inspirere så mange jer som muligt, til at komme igang :)
-------------------------------------------------------
April.


9A. Hvad er dine drømme) I denne mdr. er det på tide at tænke over dine drømme. Måske er det et sted, du ville elske at se, en person du ønsker du kunne møde, noget du kunne dø for at købe eller noget du gerne vil opnå. Du kan selv vælge, om det skal være mange drømme eller om du vil fokusere på én i særdeleshed.


9.B Musik) Denne mdr. har jeg valgt et neutralt emne. Vi er alle forskellige og har hver især vores smag og interesser......Men en ting som berører os alle som berører os alle er "Musik". Så denne her periode skal vi udforske, hvilken indflydelse musikken har på vores liv.
Hvilken slags musik kan du lide at lytte til ? Har du en stor samling cd'er eller foretrækker du at høre radio ? Har du en favoritsanger eller gruppe ? Hvilke sange er mest meningsfyldte for dig ? Spiller du på noget selv ? Det er bare nogle spørgsmål, der kan bruges som inspiration.

9.B Dette er Jettes LO til emnet "Musik"Marts.8A Din konfirmation) Få gravet gamle billeder frem fra din konfirmation, få taget nogle billeder af den kirke du blev konfirmeret i, skriv om det pinlige der blev nævnt i din tale, om fulde Onkel Jørgen, eller hvad du synes er vigtig for dig at huske fra denne store dag.

8A. Dette er Betina's LO til emnet "Din konfirmation".8B Året du blev født i) Skete der noget spændende i det år du blev født i? Hvis du som jeg ikke så godt husker noget som helst fra det år du blev født i, så prøv at google dig frem, det er sjove oplysninger der kommer frem.

8B. Dette er Betina's LO til emnet "Året du blev født i".Februar

7A. Barndommens Gade) Hvor boede du som barn, hvordan så gaden ud, hvad har du af gode som dårlige minder fra din barndoms gade. F.eks. husker jeg stadig hende den sure vi kaldte Heksen, duften af mad i hele opgangen, at der altid var børn nede å gaden at lege med.

 7A. Dette er Betina's LO til emnet "Barndommens gade".7B Hvad brænder du for) Er der ting og sager du brænder meget eller lidt for i dit liv ? Politisk, menneskeligt, dyr, hobby etc. Vi har alle ting som ender med at blive en besættelse i vores liv. Måske scrapbooking ;)Januar.

6A.Barndom 3)  Vi har nu udforsket og skrevet lidt om vores barndom. Så denne næste udfordring går ud på, at tænke tilbage på hvad dine forventninger var til livet som teenager. Hvad var ønskejobbet, ville du giftes, have børn eller det helt modsatte. Endte det som du regnede med, eller helt anderledes?

6A. Dette er Betina's LO til emnet "Barndom 3".


6B Din Bedre halvdel) Fortæl om hvordan I mødtes, hvor lang tid har I været sammen, hvad blev du først tiltrukket af ved ham, og hvad værdsætter du virkelig ved ham etc. For dem som ikke har en bedre halvdel, lav en side om hvad du leder efter i en partner, hvilke kvaliteter der er vigtige for dig. På den måde kommer du også til kende dig selv lidt bedre.

6B. Dette er Betina's LO til emnet "Din bedre halvdel".
December.

5.A Barndom 2) Denne gang handler det om skolen. Skolen el. skoler du har gået på. Elskede eller hadede du at gå i skole? Har du gode minder om bestemte lærere, din bedste ven etc. Du kan skrive om lige det, du har lyst til. Dette er en chance til at reflektere over, om skolen har haft nogen indflydelse på dig. Vil lige tilføje, at næste udfordring handler om at være teenager, så det er ikke denne del af skoletiden du skal fokusere på.
5.A Dette er Jettes LO til emnet "Barndom 2"

5.A Dette er Betinas LO til emnet "Barndom 2"

5B Julen) I årets sidste måned er vi da nødt til at lave en BOM over julen, den berører os alle. Vi fejrer den og "Oh ve den der piller ved den". Denne dejlige tradition fejrer de fleste af os, dog har vi alle meget forskellige måder at fejre juledagene på - ikke mindst juleaften. Den kan ligne vores egne forældres, svigerforældrenes, eller man kan have indført helt nye traditioner. Vælg selv hvordan du vil sammensætte og beskrive din jul eller sammenlign dine traditioner - nye vrs. gamle.
5.B Dette er Betinas LO til emnet "Julen".

November.


4A. Barndom 1.) Din barndom spiller en stor rolle for den person du er i dag. Så de næste par gange scrapper vi om de forskellige perioder fra barndommen. Første gang, har vi fokus på den tidlige barndom, tiden før skolen. Se om du kan komme i tanke om dine tidligste minder, menneskene omkring dig, hvor gammel du har været på det tidspunkt etc. Vælg et af minderne, og brug det til denne uges BOM. Har du ingen fotos til det minde du vælger, brug så journalingen alene til at fortælle med.


4.A Dette er Jettes LO til emnet "Barndom 1"


4A. Dette er Betina's LO til emnet "Barndom 1".4B Det vidste du ikke om mig) Du skal nemlig denne gang fortælle noget om dig selv, som ingen andre ved. Tanken er, at du skal finde 10 sjove/underlige/pinlige (synes man selv) ting, om en selv.
-Jeg har  min bamse fra jeg var 10 år.  -Jeg bider negle. -Jeg er bange for at træde på snegle.  -Jeg kan skråle med på dansktop melodierne. -Jeg ved hvad forsangeren i Vikingerne hedder.  -Mit mellemnavn er Alvilda. Om man vil holde en let el alvorlig tone, er op til en selv, også om det skal være 10 ting el. mindre.

2A. Dette er Betina's LO til emnet "Det vidste du ikke om mig".
Oktober

3A. Affektionsværdier. Vi har alle ting omkring os, som har en særlig værdi for os. Det kunne være et stykke legetøj fra din barndom, et smykke fra din elskede, en gave fra én der ikke er her mere eller et arvestykke etc. Kig omkring dig, og vælg én eller flere ting, som har stor betydning for dig, og scrap et layout med disse ting. Brug fotos og lav noget journaling omkring, hvorfor det betyder så meget for dig.

3B. Vores job/beskæftigelse spiller en stor rolle i vores liv. Denne udfordring er at scrappe vores job. Hvor arbejder du - hvor lang tid har du arbejdet dér ?? . For dem som er hjemmegående er det også et job, og ét der er vigtigt og derfor i høj grad værd at scrappe om. Der kan også være andre ting på layoutet som: hvad vil du lave fremover - hvad stræber du efter - minder fra dit første job - hvordan du fik dit job - hvor vigtigt er det for dig - hader/elsker du dit job osv. osv. Mulighederne er mange.

3A. Dette er Jette's LO til emnet "Affektionsværdier".

2A. Dette er Betina's LO til emnet "Vores job/Beskæftigelse".

September

2A.Hvad betyder dit navn ? Hvis du ikke allerede ved det, så er der masser af internetsider, hvor du kan finde betydningen og definitionen af dit navn. Når du har fundet betydningen af dit navn, så lav et layout med dette. Det kan være du har lyst til at komme emd nogen personlige tanker omkring dette emne. 1) Synes du, at navnet passer til dig? 2) Kan du lide dit navn? 3)Hvorfor valgte dine forældre lige dette navn?

2B.Dine styrker. Denne mds. 2. udfordring er at scrappe en side om dine styrker. Vi har dem alle, vi er bare ikke så gode til sige dem højt, da mange af os er vokset op med Janteloven. Men den smider vi til side nu. Hvad er du god til? Hvilke ting om dig selv elsker du? Hvad gør dig stolt af dig selv?


2A. Dette er Jette's LO til emnet "Hvad betyder dit navn".


2A. Dette er Betina's LO til emnet "Hvad betyder dit navn".August.

1A, Forside) Lav en introduktionsside/forside. Det skal være en side med et foto af dig selv, der fortæller hvad albummet kommer til at handle om, nemlig dig. Du kan lave så mange eller få detaljer som du har lyst til, men husk, at dette bare er en introduktionsside. Mange af de personlige detaljer, som hvem dine forældre er, hvad du kan lide etc. skal gemmes til senere brug i albummet.

1B, Farvernes betydning) Hver dag beskæftiger og omgiver vi os med farver. Hver morgen vælger vi at iklæde os tøj i særlige farver eller farvekombinationer. Vi omgiver os med vægge, møbler, malerier, udvalgt så vi sikrer os velvære. Nogle undersøgelser viser endda at vi ikke bare vælger mad efter smag og konsistens, men også efter madens farver. Lav et LO der viser hvad din farve/farver er, hvad den/de betyder for dig.


1A) Dette er Jettes LO til emnet om "forsiden".

1A) Dette er Betinas LO til emnet om "forsiden".

1B) Betinas forslag til emnet "Farver".

1B) Dette er Jettes forslag til emnet "farver"